Vele jaren geleden deed ik de opleiding grafiek aan Kunstacademie Sint Joost in Breda. Na mijn afstuderen bracht ik een jaar door in Bordeaux en was daar "élève libre" aan de Ecole des Beaux-Arts. Het jaar daarop ben ik Frans gaan studeren aan de Universiteit van Utrecht. Daarna heb ik enkele dagen per week voor de klas gestaan als lerares Frans. Ik ben echter ook altijd actief gebleven in mijn atelier aan huis in Utrecht.

Mijn oorspronkelijke discipline aan de kunstacademie, grafiek, heb ik voornamelijk achter me gelaten, al heb ik nog wel steeds een zwak voor etsen, linoleumsnedes, lithos. Ik ben me gaan toeleggen op schilderen (aanvankelijk met olieverf, nu met acryl), en meer recent op tekenen, met pen, kleurpotlood, krijt, pastels etc. Mijn onderwerpen zijn zeer divers.

In 2017 kon ik mijn baan als Franse juf vaarwel zeggen omdat ik de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt. Om dat te vieren heb ik een grote reis gemaakt die ik in tekeningen heb vastgelegd. In mijn zoektocht naar handig tekenmateriaal voor op reis ontdekte ik de "urban sketcher" en sindsdien noem ik mijzelf ook zo en trek ik regelmatig op met mede-"urban sketchers" die wereldwijd actief zijn. Voor deze "urban" tekeningen - of veel vaker: aquarellen - zie www.ingevanderstorm.nl/blog).